Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس جامعه پایگاه خبری تحلیلیبی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین اجتماعی:


با توجه به استقرار شعب اخذ رأی انتخابات ۲۹ اردیبهشت‌ماه در برخی مدارس کشور، مسئولان استانی تصمیم به تعطیلی مدارس در تعدادی از استان‌ها گرفتند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: در حالی انتخابات ۲۹ اردیبهشت‌ماه با شور و حضور گسترده مردم در جریان است که وضعیت تعطیلی یا دایر بودن مدارس به ادارات کل آموزش‌وپرورش استان‌ها واگذارشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌ازاین مسئولان امر در مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرده بودند: تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارسی که حوزه رأی‌گیری هستند در روز شنبه ۳۰ اردیبهشت به مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌ها واگذار شده است.

آذربایجان شرقی

نادر فکورنیا مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تعطیلی مدارس تمام مقاطع تحصیلی شهرهای بزرگ استان در روز شنبه تا حدود زیادی قطعی است اما در مورد شهرهای کوچک و روستاها و... تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه امتحانات نهایی مدارس نیز از دوم خردادماه آغاز می‌شود، مشکل خاصی دراین‌باره نخواهیم داشت و امتحانات داخلی مدارس نیز لغو و به‌روز دیگری موکول خواهند شد.

مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش آذربایجان شرقی تصریح کرد: به دلیل اینکه بسیاری از معلمان و فرهنگیان در حوزه‌های انتخابی مختلف حضور خواهند داشت، و بیش‌تر عوامل برگزاری انتخابات همکاران آموزش‌وپرورش هستند، هم مدارس حوزه انتخابی و هم مدارس غیر حوزه انتخابی تعطیل خواهند شد.

وی اعلام کرد: خبر رسمی تعطیلی مدارس به‌صورت دقیق در روز جمعه توسط رسانه‌ها اعلام خواهد شد.

اصفهان

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان گفت: فردا همه مدارس استان اصفهان در تمام مقاطع تحصیلی تعطیل است.

محمدحسن قائدی‌ها ظهر جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه اکثر مدارس استان اصفهان به‌عنوان شعبه اخذ رأی در نظر گرفته‌شده است و تعداد زیادی از همکاران به‌عنوان عوامل اجرایی و نظراتی در برگزاری انتخابات فعالیت دارند با موافقت استاندار اصفهان، تمامواحدهای آموزشی در استان اصفهان روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است.

وی افزود: هزار و ۲۰۰ مدرسه در سطح شهر اصفهان درگیر برگزاری این دوره از انتخابات هستند.

اردبیل

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اردبیل از تعطیلی مدارس استان در روز شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه به دلیل برگزاری انتخابات و احتمال طولانی شدن شمارش آرا خبر داد.

احمد ناصری در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: به دلیل برگزاری انتخابات در تعدادی از مدارس، نسبت به تعطیلی مدارس در روز بعد از انتخابات تصمیم‌گیری شده است.

وی افزود: با توجه به‌احتمال تمدید زمان برگزاری انتخابات و فعالیت مدارس شعب اخذ رأی تا پاسی از شب، این تصمیم‌گیری بر اساس تجمیع نظرات مدیران آموزش‌وپرورش شهرستان‌ها انجام‌شده است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان تأکید کرد: در انتخابات پیش رو مدارس، فرهنگیان و دانش آموزان رأی اولی نقش کم‌نظیری ایفا کرده‌اند.

ایلام

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام گفت: تمامی مدارس مقاطع مختلف تحصیلی این استان روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است.

علی بیرانوند اعلام کرد: تمامی مدارس مقاطع مختلف تحصیلی این استان روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است..

۴۲۵ هزار نفر از جمعیت ۵۸۰ هزار نفری استان ایلام واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند که تاکنون ۵۰ درصد از میزان در انتخابات شرکت کرده است.

تهران

به علت مشارکت گسترده فرهنگیان در برگزاری انتخابات و بهره‌گیری از فضای آموزشی تمامی مدارس شهرتهران شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۹۶ تعطیل است.

علیرضا کمرئی، مدیرکل آموزش و پرورش تهران و عضو هیات اجرایی انتخابات شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام کرد: با توجه به استقبال گسترده مردم شریف تهران در انتخابات و تمدید زمان رای گیری و طولانی شدن زمان شمارش آرا و همچنین بهره گیری از فضا های آموزشی و مشارکت گسترده فرهنگیان در برگزاری انتخابات تمامی مدارس شهرتهران در همه مقاطع تحصیلی، شنبه سی ام اردیبهشت ماه ۹۶ تعطیل است.

مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران هم گفت: همه مدارس شهرستان های استان تهران شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است.

همه مدارس آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل استعبدالرضا فولادوند، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به طولانی شدن فرآیند انتخابات و اعلام نظر رییس شورای آموزش و پرورش مناطق شهرستانهای استان تهران و مدیر مناطق همه مدارس آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است.

وی افزود: ملت ایران امروز افتخار آفریدند و گزارش های رسیده از همه مدارس شعب اخذ رای در شهرستان های استان تهران نشان دهنده حضور زن و مرد، پیر و جوان و اقشار گوناگون مردم به صورت آگاهانه پای صندوق های رای حکایت دارد.

مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران اضافه کرد: امروز چشم تمام جهان به انتخابات ایران اسلامی است و قهرمان اصلی این حماسه مردم هستند که به بهترین شکل حماسه آفریدند.

وی از همکاری آموزش و پرورش با ستاد انتخابات در تمام شهرستان ها اظهار داشت: فرهنگیان افتخار دارند که نقش اساسی در این جشن بزرگ ملت دارند.

خراسان جنوبی

مدیرکل آموزش وپرورش خراسان جنوبی گفت: به علت مشارکت گسترده فرهنگیان در امر برگزاری انتخابات و شمارش آرا تمامی مدارس خراسان جنوبی روز شنبه تعطیل خواهد بود.

عباس لامعی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارکرد: به علت مشارکت گسترده فرهنگیان در امر برگزاری انتخابات و شمارش آرا در برخی از مدارس، تمامی مدارس استان خراسان جنوبی فردا شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است.

وی با بیان اینکه ۴۰ هزار رای اولی امسال به پای صندوق های رای می روند، گفت: ۸۵درصد فرهنگیان خراسان جنوبی در امر برگزاری انتخابات در استان خراسان جنوبی همکاری دارند.

خراسان رضوی

مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی گفت: مدارس شعب اخذ رأی در سطح استان فردا تعطیل است.

علیرضا کاظمی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۲ هزار و ۲۳۵ مدرسه در سطح استان به‌عنوان شعبه اخذ رأی فعال‌شده‌اند و رأی‌گیری در آن‌ها در حال انجام است.

وی افزود: از مجموع مدارس شعب اخذ رأی، هزار و ۵۴۶ مدرسه در شهرستان‌های خراسان رضوی و ۶۸۹ مدرسه هم در شهرستان مشهد قرار دارد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی تصریح کرد: به دلیل طولانی بودن روند شمارش و جمع‌بندی آرای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، بر اساس مصوبه ستاد انتخابات، مدارس شعب اخذ رأی شنبه تعطیل است.

کاظمی خاطرنشان کرد: این مسئله توسط روسای ادارات مناطق آموزش‌وپرورش به مدارس شعب اخذ رأی اعلام‌شده است.

خراسان شمالی

مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان شمالی گفت: احتمال تعطیلی مدارسی که به‌عنوان شعبه اخذ رأی انتخاب‌شده‌اند وجود دارد، اما هنوز دراین‌باره تصمیم قطعی گرفته نشده است.

براتعلی حاتمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اختیار تعطیلی مدارس برای روز بعد از انتخابات در مناطق روستایی و شهری بر عهده مدیران و روسای مناطق با هماهنگی فرمانداران و بخشداران است.

وی بابیان اینکه برخی مدارس روستایی و شهری استان شعب اخذ رأی هستند، تصریح کرد: در زمان پایان رأی‌گیری، وضعیت بررسی می‌شود و در صورت لزوم تعطیلی مدرسه یا مدارس خاصی که نیاز باشد، اعلام می‌شود.

سیستان و بلوچستان

مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش سیستان و بلوچستان گفت: تلاش شده در روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده امتحانی برای دانش‌آموزان استان در نظر گرفته نشود، اما هیچ مدرسه‌ای تعطیل نیست.

علی مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به‌به برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در روز جمعه ۲۹ اردیبهشت‌ماه و با توجه به ایام امتحانات دانش آموزان سعی شده در روزهای شنبه و یکشنبه برای دانش آموزان امتحانی در نظر گرفته نشود.

وی با تأکید بر اینکه هیچ مدرسه‌ای در روز شنبه ۳۰ اردیبهشت در سیستان و بلوچستان تعطیل نیست، افزود: البته برای فرهنگیانی که در شعبه اخذ رأی حضور دارند در روز شنبه استراحت در نظر گرفته‌شده است.

مدیر روابط عمومی آموزش‌وپرورش سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: همچنین در مدارسی که شعب اخذ رأی در آن‌ها استقرار دارند نیز عوامل اجرایی مدارس، پاسخگوی مراجعین خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه سعی شده تا حتی‌المقدور از برنامه‌ریزی و برگزاری امتحانات داخلی در روز شنبه اجتناب شود، خاطرنشان کرد: درصورتی‌که برای روز شنبه برنامه‌ریزی و اعلام قبلی صورت گرفته است، این امتحانات باقوت خود برقرار است.

وی ضمن دعوت از جامعه بزرگ فرهنگیان برای حضور پرشور در انتخابات، تصریح کرد: امتحانات هماهنگ کشوری در روز یک‌شنبه نیز به روال معمول خود برگزار می‌شود .

قزوین

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان قزوین از تعطیلی مدارس استان در روز شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه خبر داد.

سالار قاسمی دراین‌باره اظهار کرد: با توجه به همکاری اکثر فرهنگیان شاغل در مدارس با مجریان برگزاری انتخابات و نیز ادامه شمارش آرا در مدارسی که به‌عنوان شعبه اخذ رأی انتخاب‌شده‌اند، روز شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه نوبت صبح و عصر تمامی مدارس مقاطع ابتدایی و متوسطه استان قزوین تعطیل اعلام می‌شود.

وی افزود: با توجه به‌احتمال تمدید زمان برگزاری انتخابات و فعالیت مدارس شعب اخذ رأی تا پاسی از شب، این تصمیم‌گیری بر اساس تجمیع نظرات مدیران آموزش‌وپرورش شهرستان‌ها انجام‌شده است.

کرمانشاه

تمامی مدارس استان کرمانشاه به دلیل برگزاری انتخابات در اکثر مدارس استان، روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل خواهند بود.

بنا به اطلاعیه اداره کل آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه تمامی مدارس استان کرمانشاه روز شنبه ۳۰ اردیبهشت تعطیل است.

در این اطلاعیه آمده است: نظر به انتخابات ۲۹ اردیبهشت‌ماه جاری و این‌که اکثریت مدارس شعبه اخذ رأی و فرهنگیان شریف نیز مجریان انتخابات هستند، بنابراین تمامی مدارس استان کرمانشاه، گروه‌های صبح و بعدازظهر روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۶ در تمامی دوره‌های تحصیلی تعطیل است.

گیلان

مدیرکل آموزش‌وپرورش گیلان از تعطیلی تمامی مدارس گیلان در روز شنبه خبر داد.

مهدی حاجتی گفت: تمامی مدارس گیلان در دو نوبت صبح و عصر در روز شنبه تعطیل است.

وی افزود: با توجه به برگزاری انتخابات در بسیاری از مدارس گیلان به‌عنوان شعب اخذ رأی و مشارکت فرهنگیان در فرآیند انتخابات و احتمال طولانی شدن شمارش آرا، تمامی مدارس استان فردا تعطیل است.

مازندران

استاندار مازندران گفت: روز شنبه مدارس استان به دلیل تداوم شمارش آرا و آنکه بسیاری از مدارس حوزه انتخابیه هستند، تعطیل است.

ربیع فلاح جلودار بعدازظهر جمعه در گفتگو با خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات با اشاره به تعطیلی مدارس استان در تمامی مقاطع تحصیلی اظهار داشت: امتحانات روز شنبه دانش آموزان با تصمیم آموزش‌وپرورش به‌روز دیگری موکول می‌شود.

لرستان

رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان لرستان طی اطلاعیه ای اعلام کرد که فردا ۳۰ اردیبهشت ماه همه مدارس لرستان، چه مدارسی که شعبه اخذ رای هستند و چه مدارسی که شعبه اخذ رای در آنها مستقر نیست، تعطیل خواهند بود.

بر اساس این گزارش، باتوجه به حضور گسترده مردم لرستان در انتخابات و احتمال تمدید مهلت انتخابات و از سوی دیگر طولانی شدن فرآیند شمارش صندوق ها، ستاد انتخابات لرستان تصمیم گرفت که مدارس استان در همه مقاطع طی فردا تعطیل اعلام شوند.

همدان

مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: به علت مشارکت گسترده فرهنگیان در امر برگزاری انتخابات و شمارش آرا، تمامی مدارس شهر همدان شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۹۶ تعطیل است.

محمد پورداود در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: با توجه به طولانی شدن فرآیند انتخابات در همدان تمام مدارس استان همدان فردا تعطیل است.

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۵۶۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها

در حالی که معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته دیدگاه دولت بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است، برخی دستگاه‌های اجرایی مثل وزارت خارجه و نیز نهادهای اقتصادی بخش خصوصی و دولتی بر تعطیلی روز شنبه اصرار دارند.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو گزارش نورنیوز از مناقشات بر سر روز دوم تعطیل هفته است که این روزها بحث آن در محافل مختلف داغ شده است؛ وقتی حرف تعطیلی دو روز در هفته به میان می‌آید، عده‌ای گمان می‌کنند با توجه به تعداد بالای تعطیلات مناسبتی در ایران لزومی به این کار وجود ندارد و چه بسا این تعطیلی وضعیت اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد. درست است که ایران دارای بیشترین تعطیلی مناسبتی است، اما به‌ دلیل این که تعطیلات آخر هفته برخلاف بسیاری از کشورها در ایران یک روزه است، ایرانیان در مجموع حدود ۴۰ روز در سال کمتر از دیگر کشورها تعطیل هستند.  

بر اساس پژوهشی با عنوان «کدام کشورها پردرآمدترین روزهای تعطیلات را دارند؟» که نتایج آن در مارس ۲۰۲۳ در نشریه اینترنتی Visual Capitalist منتشر شده، ایران با مجموع ۵۳ روز تعطیلات، دارای نسبتی تقریباً مساوی بین تعطیلات رسمی و تعداد روزهای مرخصی با حقوق است و از این منظر در صدر قرار دارد. در واقع تقریبا نیمی از این ۵۳ روز تعطیلی، مرخصی مجاز شاغلان است و تعطیلات ایرانیان با احتساب این روزهاست که به عدد ۵۳ می‌رسد.

در اکثر کشورها، قوانینی برای ارائه مرخصی قانونی به کارمندان وجود دارد. بر اساس این پژوهش ۲۲ کشور دارای سیاست مرخصی سخاوتمندانه ۳۰ روزه هستند که ۱۰ کشور از این تعداد در آفریقا قرار دارند. در این میان برخی از کشورهای آفریقایی، اروپایی و آسیای مرکزی، از جمله توگو با ۴۳ روز، سن مارینو با ۴۶ روز و یمن با ۴۵ روز، در اختصاص مرخصی بسیار سخاوتمند بوده‌اند.

البته زمامداران سایر کشورها نیز بر این عقیده‌اند که اگر تمام وقت کار می‌کنید و ۴۰ ساعت در هفته را به محل کار خود اختصاص می‌دهید، مستحق استفاده از مرخصی هستید. با این حال  میزان مرخصی استحقاقی در سراسر جهان اغلب به مدت زمان اشتغال کارمند بستگی دارد و همه کشورها حداقل‌های یکسانی ندارند.  

 جدا از بحث مرخصی استحقاقی و محاسبه آن در تعداد روزهای تعطیل، تعطیلات رسمی نیز فرصتی برای تجدید قوا و استراحت کارمندان است. کشورهای سراسر جهان تعطیلات رسمی را به مناسبت‌های مختلف جشن می‌گیرند و رویدادهای مهم ملی، فرهنگی و مذهبی را گرامی می‌دارند. تعداد این روزها هم البته می‌تواند در سراسر جهان متفاوت باشد. ایران با مجموع ۲۷ روز در سال، بالاترین تعداد تعطیلات رسمی با احتساب حقوق را در جهان ارائه می‌کند. پس از ایران بنگلادش با ۲۴ روز تعطیل رسمی و آذربایجان و کامبوج هرکدام با ۲۱ روز، بیشترین تعطیلات رسمی با حقوق را در جهان به خود اختصاص داده‌اند. 

از سوی دیگر کشورهایی هم وجود دارند که در آنها خبری از تعطیلات رسمی با حقوق یا به قولی تعطیلات رسمی پولی نیست مثل لیبی که تعطیلات رسمی پولی ندارد و لبنان نیز تنها دو روز تعطیل رسمی در طول سال دارد.

در برخی کشورها هم لزوما هر جشنی تعطیل نیست. به عنوان مثال، هند باوجود داشتن انبوهی از جشنواره‌ها و روزهای با اهمیت ملی، تنها سه تعطیلات ملی دارد: روز جمهوری، روز استقلال و تولد مهاتما گاندی.

با این حال، هند همچنین نمونه خوبی از کشورهایی است که تعطیلات در سطح دولتی را نیز ارائه می‌دهند و هر ایالت این اختیار را دارد که بر اساس مناسبت‌های مذهبی، فرهنگی و تاریخی خود به لیست تعطیلات با حقوق اضافه کند.

شنبه یا پنجشنبه، مسأله این است

اگر بپذیریم ایران باید همگام با سایر کشورها دارای تعطیلی دو روز در هفته باشد، باید تکلیف روز دوم تعطیل هم مشخص شود. این روزها بحث برای تعیین تکلیف این روز تعطیل در میان نمایندگان مجلس و مسئولان مربوط به شدت داغ است. از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی نیز چشم به این تصمیم بزرگ دوخته‌اند که مشخص می‌کند فعالیت‌های آنها در چه سمت و سویی جهت خواهد گرفت.

گروهی معتقدند با توجه به نیمه تعطیل بودن روز پنجشنبه، بهتر است این روز به کل تعطیل باشد و عده‌ای دیگر بر این باورند که تعطیلی شنبه مفیدتر خواهد بود چرا که با مناسبات جهانی و تعطیلی کشورهای دیگر همسویی بیشتری خواهد داشت و از این رو برخی مراودات اقتصادی و غیره را بهبود می‌بخشد.

تصمیم درباره تعطیلی روز دوم هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور اعضای کمیسیون، معاون سازمان امور اداری و استخدامی و نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس، در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در دستورکار قرار گرفت.

ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح این نشست عنوان کرد که در موضوع اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش یک روزه تعطیلی پایان هفته و کاهش ساعات کاری که از صحن مجلس به کمیسیون بازگشت خورده بود، ما باید دو ابهام در آن، یعنی تعیین میزان ساعات کاری و تعیین روزهای کاری را در کمیسیون رفع می‌کردیم که در این نشست پس از اعلام نظرات نمایندگان موافق و مخالف و نماینده دولت و در نتیجه این بررسی، روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه تعیین شد. به عبارت دیگر بر اساس این ماده شهرها و استان‌های دیگر هم مانند تهران پنجشنبه و جمعه تعطیل خواهند بود.

به گفته او بحث دیگری که ذیل موضوع اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مورد بررسی قرار گرفت، کاهش ساعات کاری بود که در حال حاضر ۴۴ ساعت است. پیشنهاد اولیه دولت کاهش این عدد به ۴۲ و نیم ساعت در هفته و پیشنهاد کمیسیون ۴۰ ساعت در هفته بود که در این نشست پس از طرح نظرات موافقان و مخالفان، نماینده دولت هم با ۴۰ ساعت موافقت کرد. (مهر، ۲۶فروردین ۱۴۰۳)

حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره دلیل انتخاب روز پنجشنبه و جمعه به عنوان روزهای تعطیلی عنوان کرد که یک ‌بار شنبه را مصوب کردیم و پیشنهاد ارائه شده به کمیسیون بود. بعد دیدیم مقاومت‌هایی وجود دارد و به همین دلیل کمیسیون اصلاح کرد. به این ترتیب، قرار است دو روز در هفته را تعطیلی اعلام کنیم و بعد به تشخیص دولت، عمل شود.

محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس دولت سیزدهم نیز در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه دولت در زمینه تعطیل پنجشنبه‌ها، اظهار کرد که نظر دولت در این زمینه مشخص است و به غیر از جمعه به تعطیلی یک روز دیگر به انتخاب دولت تاکید دارد و برخی استان‌ها هم مانند تهران پنجشنبه‌ها را تعطیل کردند. دیدگاه دولت هم بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است. (خبرآنلاین، ۲۸ فروردین ۱۴۰۳)

محدوده جهانی ۴۰ تا ۴۴ ساعت کاری در هفته

اگر بخواهیم به مقایسه‌ای در رابطه ساعات کاری در ایران با سایر کشورها بپردازیم باید بگوییم که ساعات کار استاندارد کشورهای سراسر جهان حدود ۴۰ تا ۴۴ ساعت در هفته است که البته لزوما در همه جا اینطور نیست.   

 بر اساس پژوهشی که در پایگاه خبری منابع انسانی انگلستان (HRnews)، با عنوان «تحلیل آمار ساعت‌های کاری در کشورهای مختلف» از سوی سازمان بین‌المللی کار منتشر شده، ساعت‌های کاری در بیش از ۱۰۰ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج جالبی در این باره به دست آمد. بر این اساس هلند رکورددار کمترین ساعت کاری در جهان شناخته و مشخص شد که کارمندان و کارگران هلندی تنها ۳۲ ساعت در هفته کار می‌کنند. استرالیا نیز با بیشتر از یک ساعت زمان کاری از هلند، ۳۳ ساعت در هفته کارمندان و کارگران را سر کار نگه می‌دارد.

 بر اساس این پژوهش شاغلان دانمارکی ۳۴ ساعت در هفته مشغول به کار هستند و بعد از استرالیا قرار دارند. کانادا، غنا و نروژ هم با ۳۵ ساعت کار در طول هفته در رتبه‌های بعدی جای می‌گیرند و زمان کاری در اتریش، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، موزامبیک، سوئد و انگلستان هم ۳۶ ساعت در هفته است.

 بر اساس این پژوهش بیشترین ساعات کاری در هفته نیز برای نپال ثبت شده که ۵۴ ساعت کار در هفته و ۲۰ ساعت بیشتر از  میانگین ساعت کار در کشورهای اروپایی است. میانمار و قطر نیز با ۵۱ و ۵۰ ساعت کاری در هفته در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در این بررسی مشخص شد اغلب کشورهای آسیایی در مقایسه با کشورهای غربی ساعات کار طولانی‌تری دارند.

در ایران نیز ۴۴ساعت کار در هفته گرچه در محدوده متوسط جهانی قرار دارد اما در واقع حداکثر ساعت کاری در نرم جهانی محسوب می‌شود و  کاهش آن به ۴۰ ساعت کار در هفته نیز همچنان در محدوده متوسط ساعت جهانی کشورهای دنیا قرار می‌گیرد و از این رو ما را از متوسط جهانی تعداد ساعات کاری خارج نمی‌کند. در واقع تعطیلی دو روز در هفته ما را در شرایطی مشابه با بسیاری کشورها قرار می‌دهد. در این میان بحث ساعات مفید کاری هم مطرح است که البته موضوع این گزارش نیست اما می‌تواند به عنوان مسأله‌ای مهم مورد بررسی قرار گیرد.

در هر حال مسأله تعطیلی دو روزه و کاهش ساعات کاری همچنان سوژه بحث‌های زیادی قرار خواهد گرفت و باید دید اجرای این طرح در آینده چه نتایجی در بر خواهد داشت. در آن صورت ادامه روند یا تصمیم گیری‌های بعدی درباره آن آسان‌تر خواهد بود و ما را در شرایط بهتری قرار خواهد داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم در شأن این قشر برگزار شود
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد
  • همه جا نه، در این یک فقره اما حق با بهروز افخمی بود!
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران